Τροπολογία

στο σχέδιο Νόμου

Οικονομικά θέματα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και ρύθμιση διοικητικών θεμάτων

Εισηγητική Έκθεση

Με το Ν.2916/2001, τα Τ.Ε.Ι. εντάχθηκαν μαζί με τα Πανεπιστήμια στην Ανώτατη βαθμίδα της Εκπαίδευσης, ως Ιδρύματα τετραετούς διάρκειας φοίτησης. Παρά το ότι έχουν ήδη περάσει τέσσερα χρόνια από την ψήφιση του συγκεκριμένου Νόμου, ακόμη οι διατάξεις του δεν έχουν ενσωματωθεί στη Δημόσια Διοίκηση. Με την εφαρμογή της τροπολογίας αυτής, αφενός μεν ενσωματώνεται ο Ν.2916/2001 στη Δημόσια Διοίκηση, αφετέρου δε έχουμε ίση μεταχείριση με τους διοριζόμενους Μηχανικούς Πτυχιούχους ΤΕΙ και ισοτίμων σχολών Μηχανικών εσωτερικού και εξωτερικού, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με το Ν.1566/85 οι οποίοι διορίζονται στην κατηγορία ΠΕ 17.  

Τροπολογία

Στο άρθρο 16, προσθήκη παραγράφου 9:

  1. Οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου, Περιφερειών, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ Α και Β βαθμού, Μηχανικοί Πτυχιούχοι Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και ισοτίμων προς τα ΤΕΙ Σχολών Μηχανικών του εσωτερικού και του εξωτερικού, εντάσσονται στην κατηγορία ΠΕ17 Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα, ακολουθούν δε την εξέλιξη που προβλέπεται για την κατηγορία αυτή.
  2. Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο όρος ΤΕ Μηχανικών, αντικαθίσταται από τον όρο ΠΕ 17 Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα.
  3.  Μετά την ανωτέρω ρύθμιση, μέχρι της τροποποίησης του Ν.3205/03 (ΦΕΚ 297 Α 23-12-03), οι υπάλληλοι της κατηγορίας αυτής μισθολογικά εξακολουθούν να εντάσσονται και εξελίσσονται σύμφωνα με τα ισχύοντα για την Τ.Ε. κατηγορία.

 

Αθήνα   10 Μαΐου 2005

Οι Βουλευτές:

 

Παπαδόπουλος Μιχάλης (Ν. Κοζάνης)

Κουράκος Ιωάννης (Β΄ Πειραιά)

Μανώλης Ιωάννης (Ν. Αργολίδος)

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ Η ΠΟΜΗΤΕΔΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΤΕΕ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΕΕΤΕΜ ΣΙΩΠΑ.. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΝΔ....           ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ, Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ Κου ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΕΣΔΑ, ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΗΓΟΥΣ