ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ Τ.Ε.Ε. –ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚ

 

Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στις ψευδείς κατηγορίες που μας απευθύνει μέσα από τη σελίδα της η ΠΑΣΚ.

 

Επαναλαμβάνουμε:

Η Πανελλήνια Δ.Α.Κ.Ε. Μηχανικών Τ.Ε. και όλοι οι συνάδελφοι που στηρίζουν το Ψηφοδέλτιό της διεκδικούν:

«Ένα Νέο Ενιαίο Τεχνικό Επιμελητήριο μέλη του οποίου θα είναι ισότιμα όλοι οι Μηχανικοί της Χώρας».

 

Η «λάσπη» που ρίχνει η πλειοψηφούσα παράταξη κατηγορώντας μας για άνευ όρων παράδοση στο Τ.Ε.Ε., είναι συκοφαντία και απαιτούμε την άμεση αλλαγή της σελίδας της ΠΑΣΚ. 

 

Ο στόχος του Νέου Ενιαίου Τ.Ε.Ε. είναι πλέον εφικτός στόχος μετά την εγγραφή των πρώτων μηχανικών από τριετούς φοίτησης Ιδρύματα της Ε.Ε. στο Τ.Ε.Ε. και την χορήγηση Άδειας Επαγγέλματος σε αυτούς.

 

Σημειώνουμε ότι ήδη 19 συνάδελφοι με επικεφαλής τον συνάδελφο Μανώλη Μουλό κατέθεσαν προσφυγή στο Σ.τ.Ε. κατά του Τ.Ε.Ε., διεκδικώντας την εγγραφή τους στο Τ.Ε.Ε. καταγγέλλοντας ότι στη Χώρα μας δεν τηρείται η Συνταγματική Αρχή της Ισότητας. (Η κίνηση των συναδέλφων δεν έχει κανένα παραταξιακό ή κομματικό χαρακτήρα, δεν έχει όμως δυστυχώς στηριχθεί από την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ., για περισσότερες πληροφορίες ή εφ’ όσον επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια που κάνουν οι συνάδελφοι: 6972428104 μεταξύ 6:00 και 7:00 κάθε απόγευμα)

 

Επίσης, θεωρούμε ότι είναι δεδομένο ότι το Τ.Ε.Ε. και η Πολιτεία είναι πλέον υποχρεωμένοι να εξετάσουν την ανακατανομή των σημερινών 16 ειδικοτήτων του Επιμελητηρίου (είναι αδιανόητο να δίνεται Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Πολιτικού Μηχανικού σε έναν Μηχανικό Έργων Υποδομής της Ε.Ε. με δεδομένο ότι δεν υπάρχει σήμερα συγγενέστερη ειδικότητα στο Τ.Ε.Ε.!!!).

 

Επίσης η λογική των «ορόφων» και των διαβαθμίσεων που υποστηρίζει στη σελίδα της η ΠΑΣΚ ότι έχει υιοθετήσει το Υπουργείο και η ΔΑΚΕ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Προφανώς η ΠΑΣΚ προσπαθεί να καλύψει την ανυπαρξία της σπιλώνοντας τις υπόλοιπες παρατάξεις…

 

Εμείς ρωτάμε:

 

ü      Γιατί ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. αρνήθηκε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση για διάλογο με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε.;

ü      Γιατί η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. αρνήθηκε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας να ορίσει αντιπρόσωπο με αντίστοιχο αναπληρωματικό σε διάλογο με στόχο τον καθορισμό του Πλαισίου Άσκησης Επαγγέλματος στην Ανώτατη Εκπαίδευση;

ü      Γιατί αρνείται επίμονα να συνδράμει την οποιαδήποτε δικαστική προσφυγή κατά του Τ.Ε.Ε.;

 

 

Η ΠΑΣΚ αρνείται να αντιληφθεί τις ραγδαίες εξελίξεις που συντελούνται γύρω μας και επιχειρεί να κρατήσει καθηλωμένο τον Κλάδο σε λογικές περασμένων δεκαετιών.

Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ο «εικονικός» έλεγχος του Κλάδου μέσα από μια ελεγχόμενη Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. που θα λειτουργεί ως «ΜΑΓΑΖΙ» της.

 

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ