Η τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ήταν μία εβδομάδα με έντονη δράση για τον Κλάδο μας.
 
1) Τη Δευτέρα 27/2 πραγματοποιήθηκε μαζική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μηχανικών Τ.Ε. Δημοσίων Υπαλλήλων της Αττικής (συμμετείχαν γύρω στους 500 συναδέλφους).
Σε αυτήν ψηφίστηκε ο Οικονομικός Απολογισμός του Συλλόγου και έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις από τον Πρόεδρο του Συλλόγου και Πρόεδρο της ΠΟΜΗΤΕΔΥ, κο Αγγελίδη.
Έγινε επίσης εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τις προσεχείς εκλογές του Συλλόγου.
 
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 
(Υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 15 Μαρτίου)
 
ΈΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. 
 
Τη Δευτέρα επίσης, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίττα της ΕΕΤΕΜ σε κεντρικό Ξενοδοχείο.
 
Ακολούθησε συνεδρίαση του ΚΔΣ, όπου έγινε ο τελευταίος συντονισμός για την κινητοποίηση της επόμενης μέρας.
Στη συνεδρίαση επικράτησαν χαμηλοί τόνοι και το θέμα της πρκήρυξης Καταστατικού Συνεδρίου αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.
 
2) Την Τρίτη 28/2 στις 11.00πμ ξεκίνησε η κινητοποίηση του Κλάδου έξω από το Υπ. Εσωτερικών στη Β.Σοφίας.
Η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν πολύ μεγάλη.
Μεγάλος αριθμός συναδέλφων είχαν έλθει με πούλμαν από όλη την Ελλάδα (Θράκη, Ήπειρος, Μακεδονία, Θεσσαλία, Πελοπόννησος...).
 
Ύστερα από πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και αφού χρειάστηκε η παρέμβαση της ΔΑΚΕ, δεκαμελής αντιπροσωπία μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό κο Ανδρεουλάκο (στη συνάντηση παρόν ήταν και ο Γ.Γ. του Υπουργείου, κος Ανδρονόπουλος)
Δυστυχώς η στάση του Υφυπουργού ήταν εντελώς αρνητική και επιθετική προς την αντιπροσωπία μας.
Θεωρώντας τη στάση του Υφυπουργού προσβλητική, η ΔΑΚΕ αποχώρησε πρώτη από τη συνάντηση καταγγέλοντας τον κο Ανδρεουλάκο.
Στη συνέχεια αποχώρησαν όλοι οι συνδικαλιστές μας.
 
3) Ακολούθησε πορεία προς το Υπουργείο Παιδείας.
Εκεί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό κο Ταλιαδούρο (παρόντες ήταν και ο Ειδικός Γραμματέας κος Σούτσας και ο Πρόεδρος του ΣΑΤΕ κος Μπρατάκος).
Η στάση του Υφυπουργού ήταν πολύ θετική απέναντί μας.
Μας ενημέρωσε ότι ήδη από το ΣΑΤΕ έχουν περάσει τα νέα προγράμματα σπουδών από 79 Τμήματα ΤΕΙ.
Επίσης, στις 9 Μαρτίου θα περάσουν τα επόμενα 60 προγράμματα, αλλά και τα Επαγγελματικά Δικαιώματα για τους αποφοίτους 7 Τμημάτων της ΣΔΟ.
 
Στις 10 Μαρτίου ορίστηκε η τελευταία συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής του ΥΠΕΠΘ για το Π.Δ.318.
Στη συνέχεια θα προχωρήσει σε συνεδρίαση του ΣΑΤΕ όπου θα κατατεθεί η τελική πρόταση με την πολιτική ευθύνη του Υπουργείου.
Ενημερωθήκαμε επίσης ότι ακόμη δεν έχουμε απάντηση από το Σ.τ.Ε. για τα Π.Δ. με τα Ε.Δ. των Τμημάτων "Τεχνολογία Ξύλου & Επίπλου" & "Τεχνολογία Έτοιμου Ενδύματος". (όπως γνωρίζουμε εξ αρχής, τα τμήματα αυτά αποτελούν "πιλότο" για τα υπόλοιπα).
 
Τέλος, μας ενημέρωσε ότι ήδη το ΥΠΕΠΘ έχει συντάξει νέο Σχέδιο Νόμου με βάση το οποίο το ΥΠΕΠΘ θα προχωρήσει σε νέο Θεσμικό Πλαίσιο για την Ανώτατη Βαθμίδα της Εκπαίδευσης, θέτοντας πλέον Πανεπιστήμια και ΤΕΙ στον ίδιο Νόμο.
Αναμφισβήτητα η πρόταση αυτή αποτελεί "τομή" στο Εκπαιδευτικό μας Σύστημα και δίνει οριστική λύση στην αμφισβήτηση των Ιδρυμάτων μας.
Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια.
 
 
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ" ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥΣ
 

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις

 

Συναδελφικά

ΣΙΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΑΚΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.