ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΑΚΕ

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.

www.dake-eetem.gr

 

 

Αθηνα 07/07/2005        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τέσσερις μήνες μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το Π.Δ.318/94, χιλιάδες συνάδελφοι βρίσκονται μπροστά σε τραγικό επαγγελματικό αδιέξοδο

Δυστυχώς παρά το ότι όλοι γνώριζαν αρκετούς μήνες νωρίτερα, την υπό έκδοση απόφαση του Σ.τ.Ε., η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει δώσει λύση.

Επίσης, παρά το ότι από τις 31 Μαρτίου, το Υπουργείο Παιδείας είχε συμφωνήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ., Ο.Σ.Ε.Π., Εκπρόσωποι Συνόδου Προέδρων Τ.Ε.Ι.), ότι θα προχωρούσε άμεσα μέσω του Σ.Α.Τ.Ε. στην έκδοση νέου Π.Δ. το οποίο θα αντιμετώπιζε τους αποφοίτους των Τ.Ε.Ι. ως αποφοίτους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στη βάση του Ν.2916/01 και ταυτόχρονα θα λάμβανε υπόψη του τις παρατηρήσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε., ακόμη στο Σ.Α.Τ.Ε δεν έχει κατατεθεί κανένα Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Στα πλαίσια των συνδικαλιστικών της υποχρεώσεων, η παράταξη της ΔΑΚΕ πραγματοποίησε δύο διαδοχικές συναντήσεις με τα Υπουργεία Παιδείας και ΠΕΧΩΔΕ, τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν στελέχη, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Περ. Τμημάτων της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. από όλη την Ελλάδα.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε τρίωρη συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κο Ταλιαδούρο και τους συνεργάτες του.

Ο Υπουργός ενημέρωσε αναλυτικά τους συναδέλφους για την πορεία των εργασιών για την αντικατάσταση του Π.Δ.318 και για την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση Ενός Νέου Ενιαίου Φορέα Χορήγησης της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος και της Πιστοποίησης της Επαγγελματικής Εμπειρίας (Ενιαίο Τ.Ε.Ε.;) και εισέπραξε τις έντονες διαμαρτυρίες για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση του νέου Διατάγματος.

Την Τρίτη συναντηθήκαμε με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τον κο Σουφλιά ο οποίος αρχικά μας διέψευσε τις φήμες που έλεγαν ότι οι συνάδελφοι υπάλληλοι των Πολεοδομιών δεν θα        έχουν δικαίωμα ελέγχου φακέλου στο προσεχές Νομοσχέδιο για τις Οικοδομικές Άδειες.

Στη συνέχεια δήλωσε μεν αποφασισμένος, δίχως όμως να πει περισσότερα. Δεσμεύθηκε για αμεσότερη συνεργασία στην επόμενη συνάντηση μέσα στις επόμενες 15 μέρες παρουσία και των αρμόδιων Υφυπουργών αλλά και του Υπουργείου Παιδείας. (Επίσης ζητήσαμε από τον Υπουργό να επισπεύσει τη συνάντηση με την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.).

 

Η Πανελλήνια ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. καλεί τη σημερινή Κυβέρνηση να αποδείξει ότι είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με συμφέροντα και Συντεχνίες.

Απαιτούμε την ισότιμη μεταχείριση όλων των Μηχανικών της Χώρας και επιτέλους την ένταξη όλων σε ένα Νέο Ενιαίο Τεχνικό Επιμελητήριο.

Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ότι δεν θα δεχθούμε καμία παράταση στην επίλυση του προβλήματος, καλούμε τον Κλάδο να βρίσκεται σε Αγωνιστική Επαγρύπνηση και ζητούμε από όλους τους Φορείς των Ιδρυμάτων να είναι έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις και κλείσιμο των Ιδρυμάτων με την έναρξη της νέας Ακαδημαϊκής χρονιάς.

 

Γραφείο Τύπου

Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε.

 

 

* τηλ επικοινωνίας με την Πανελλήνια Δ.Α.Κ.Ε: 6936928916, φαξ: 210.4616050

e-mail: siahos@in.teipir.gr,