ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

20/11/04 14:07  

Καίριος μοχλός ανάπτυξης
Δεσμεύσεις Καραμανλή για ανάπτυξη και έργα υποδομής στην Ήπειρο


Eurokinissi

Σύμφωνα με τον Κ.Καραμανλή, η κυβέρνηση διευκόλυνε τη λειτουργία των ΤΕΙ με 14 εκατ. ευρώ

Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 16:15

Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

 

 

Μια νέα εποχή για την Ήπειρο υποσχέθηκε το Σάββατο από την Πρέβεζα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, λέγοντας ότι η περιοχή θα διαδραματίσει το ρόλο ενός καίριου μοχλού ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι τα μεγάλα έργα, όπως η γέφυρα Ρίου-Αντίρριου, η Εγνατία οδός και η Ιόνια οδός, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια θα εντάξουν την Ήπειρο στην τροχιά της οικονομικής ανάπτυξης και προόδου.

Η στρατηγική της κυβέρνησης κατατείνει στο στόχο για ταχύτερη ανάπτυξη και έργα υποδομών υπογράμμισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως κεντρική μας επιλογή είναι η ελληνική Περιφέρεια. Δουλεύουμε ώστε να υπάρξουν περισσότερα έργα υποδομής και περισσότερες δουλειές για μια καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες στην Περιφέρεια.

Ο πρωθυπουργός με την επίσκεψή του στο λιμάνι της Πρέβεζας, όπου θα ξεκινήσουν σύντομα έργα επέκτασής του, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ήπειρο.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε για την οικονομική ενίσχυση των ΤΕΙ, κατά τη σύσκεψη με τη διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου.

Το πρωί, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το τελωνείο Μαυρομματίου Θεσπρωτίας και το μεσημέρι προήδρευσε σύσκεψης με τη διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σωτήρης Κανδρέλης επεσήμανε την ανάγκη για περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό. Επίσης είπε ότι απαιτούνται περισσότερα μέσα, προκειμένου να είναι εφαρμόσιμο ένα αξιόπιστο σύστημα αξιολόγησης ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται από το ΤΕΙ Ηπείρου στην παραγωγή εξειδικευμένου και σύγχρονου εκπαιδευτικού δυναμικού.

Τόνισε, επίσης, πως η κυβέρνηση -με έκτακτη επιχορήγηση- διευκόλυνε τη λειτουργία των ΤΕΙ με 14 εκατ. ευρώ, ενώ στον προϋπολογισμό του 2005 προβλέπονται αυξημένες πιστώσεις κατά 16% για τις λειτουργικές δαπάνες των ΤΕΙ και κατά 49% για τη σίτιση των σπουδαστών.

Υπενθυμίζοντας, επίσης, πως στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας πρότεινε οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι αναμένεται να προκηρυχθούν θέσεις μονίμου προσωπικού διότι η κυβέρνηση επενδύει στην παιδεία, επενδύει στη νέα γενιά.

Εκπρόσωποι των σπουδαστών προσέφεραν στον πρωθυπουργό μία πένα ώστε -όπως είπαν- να υπογράψει τη λύση των προβλημάτων τους, ενώ η διοίκηση των ΤΕΙ προσέφερε έναν ασημένιο δίσκο με το έμβλημα του ιδρύματος που αναπαριστά την Ολυμπιάδα, σύζυγο του Φιλίππου.

Η περιοδεία του πρωθυπουργού στην Ήπειρο ολοκληρώνεται το Σάββατο με τις επισκέψεις του στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στον Αμβρακικό κόλπο και στο λιμάνι της Πρέβεζας.

ΑΠΕ


Ελλάδα: Περισσότερες ειδήσεις